Graduering er en naturlig del af Shinson Hapkido, og består i en form for træning, hvor dem der skal gradueres skal vise deres pensum. Det er ikke et krav at man skal gå til graduering, så det er helt ok at fortsætte med sit hvide bælte, og træne Shinson Hapkido som motion.

Selve gradueringen foregår som en samlet graduering fra start til slut for alle. Under gradueringen kan man godt blive delt op og komme ind i hold. Det kan enten være ud fra bælte farver og/eller alder.

Der vil være mulighed for at overvære gradueringen, såfremt dem der skal gradueres er ok med det..

Vi bryder ikke en graduering ned i “små bidder”, så man kan komme lige i det tidsrum man er aktivt inde til graduering. Dette for at give alle en positiv oplevelse, og graderingen bliver en helhedsoplevelse. Vi ønsker ikke at ende ud med, at de sidste 2 der skal gradueres, står helt alene til diplom overrækkelsen.

Man er klar når underviseren giver “grønt” lys. For at kunne bestå en graduering, så er det vigtigt at man kan koncentrere sig og eksempelvis vise teknikker hvor man går på rækker. Det er meget individuelt hvornår man er klar, men eksempelvis børn skal typisk påregne 9 – 12 måneders træning før/mellem gradueringerne. De lidt ændre børn / unge / voksne kan ofte klare de første bælter med 4-8 måneders mellemrum.

Det er vigtigt at dem der skal til graduering selv ønsker det, og har motivationen til det. Er man usikker, eller har andre betænkeligheder, så er det selvfølgelig ok at vente til en graduering senere på året.

Der er et gebyr til det nye bælte og diplom, samt selve gradueringen.

Hvid til Gul bælte: 220,- kr.
Gul til orange bæte: 250,- kr.
osv.

Husk at tjekke om i er meldt ind og har afleveret pas foto. Dette er nødvendigt for at deltage i gradueringen, samt for at få et Shinson Hapkido Pas.

Shinson Hapkido passet bruger man til at skrive grauderingsdatoer ind, samt diverse officielle lejre. Det kunne eksempelvis være sommerlejr, pinselejr osv.

Når man en dag skal til dan graduering (sort bælte), foregår det i Darmstadt nær Frankfurt hos grundlæggeren af Shinson Hapkido Sonsa-nim Ko Myong. Det er en graduering, hvor man først gennemgår en 8-10 timers skrifttlig graduering, efterfulgt af en 2½ dags praktisk graduering.