Der findes mange grene inden for kampsport / kampkunst, og det er ikke lige meget hvilken man vælger. Der ligger meget forskellige tanker og teknikker bag de forskellige former.

Shinson Hapkido bygger på bredde og harmoni. Det der for mange startede som en måde at lære at forsvare sig på, bliver med tiden en måde at holde krop og sind sundt.

Shinson Hapkido stammer fra Korea og bygger på gamle principper. Shinson Hapkido er aldrig kommet til Europa for at kunne benyttes som konkurrence-sport. Det ville stride mod grundprincipperne, og desuden være for farligt, da der ikke er lagt begrænsning på de teknikker der må læres. Det betyder at vi ikke deltager i turneringer, men i stedet fokuserer på at optimere vores teknikker, og træner med en træningsmakker i stedet for en modstander..

Det mange umiddelbart ikke tænker på er, at spark, slag, fald og nervetryk er en glimrende form for gymnastik, hvor man får trænet og masseret hele kroppen. I takt med at fysikken og færdighederne styrkes, stiger det mentale overskud.

Læringsprocessen er delt op i bæltegrader, og til hvert bælte er der et pensum der skal læres for at kunne gå til graduering (bælte prøve). Her vurderes folk ikke ens, da der ikke er 2 mennesker der er ens. Hver enkelt vurderes ud fra sin personlige præstation og udvikling.

Der er disciplin i træningen, da det er nødvendigt for at forbedre folks færdigheder, og for at at sikre at den fornødne koncentration er til stede. Uden dette ville der ske uheld, og folks udvikling ville gå langsommere.

Når børn træner, bliver der trænet på et niveau som de kan være med på. De får gennem træningen et fornuftigt forhold til autoriteter og lærer hvordan man behandler hinanden og omgivelserne med respekt.

Hvis du kan se dig selv i disse rammer, så skal du være velkommen til at kigge forbi og prøve at træne med. Børn skal være startet i skole og fyldt 7 år for at træne. Forældrene må gerne træne med, sammen med deres børn.

I shinson Hapkido sikrer vi os kvaliteten i undervisningen, ved at Alle Dojang ledere minimum hvert 3.år skal til Darmstadt i Tyskland hvor grundlægeren af Shinson Hapkido Sonsanim Ko Myong bor, og gennemgå et kursus for at bibeholde sin Kyosanim licens.

Sammenligned med andre idrætsgrene som basket, fodbold, håndbold mv. så har vi meget få uheld, og de er ekstremt sjældent særlig alvorlige. Dette pga. vi ikke har turneringer, og alle teknikker udføres med en partner og ikke en modstander.