Som nyt medlem er der mange ting at se til. Det er altid grænseoverskridende for de fleste at møde op et nyt sted med mennesker som man som oftest ikke kender. Vi har alle selv været der engang, og vi gør alt hvad der står i vores magt, for at nye skal føle sig velkommen.

De første gange er det bedst at træne i løst siddende tøj, da det gør det nemmere at bevæge sig. Vi bruger ikke fodtøj, da bare fødder er sundere og giver en langt bedre stabilitet og kontakt med underlaget.

Selve dojangen (træningssalen) er et fristed for alle, og man tager hensyn til hinanden. Der er nogle simple regler, der skal følges for at undgå skader og gener. Det er f.eks. at man møder op i rent tøj, har ikke indtaget alkohol og følger instruktørens anvisninger. Er der øvelser man er udtryk ved, siger man fra, og man tager til enhver tid hensyn til sin træningpartner.

Vi anbefaler, at man træner en måneds tid inden man melder sig ind og investerer i en dobok (dragt). Dette for at sikre at man har prøvet det længe nok, til at være sikker på at man har en oprigtig interesse for Shinson Hapkido. Dobokken er så den eneste udgift man har, og da vi fokuserer på træningen, fremfor udseendet, så er det ikke mærker (Addidas, Hummel, Reebok osv. ) inden for Doboks. De er ens (sorte) og kan fås i en tyk eller tynd udgave.

Når man køber sin første dobok, så følger det hvide bælte med. Det har man indtil man en dag ønsker at gå til en graduering (bælteprøve). Det er ikke et krav, at man går til graduering, men da der er et fast antal teknikker til hvert bælte, så vil man normalt have en interesse i at tage gradueringer af og til.

Eksempelvis er der følgende ting man skal lære fra hvidt -> gult bælte – også kaldet pensum.

2 stk. stande
6 stk. frigørelsesteknikker
4 stk. forsvarsteknikker (afværgning)
4 stk. angrebsteknikker (slag)
5 stk. sparketeknikker
4 stk. faldteknikker
4 stk. åndedrætsteknikker

Inden for bælter har vi følgende farver: Hvid -> Gul -> Orange -> Grøn -> Blå -> Blå/Rød -> Rød -> Rød/Brun -> Brun -> Brun/Sort -> Sort (1.dan)

Bæltefarver er ikke tænkt som en status i Dojangen, men et udtryk for hvor i udviklingen fra hvidt til sort bælte man befinder sig. Jo længere man kommer i bælte farverne, desto sværere bliver teknikkerne og desto højere krav bliver der stillet til personerne. Ikke kun til det næste bælte pensum, men også til alle de foregåede pensummer, man allerede er bestået til.