Vejen fra hvidt bælte til sort bælte er lang og spændende. Det er ikke kun teknikker der skal læres, men fysik, stabilitet, koordinering og mental udvikling er også vigtig. Selve teknikkerne er delt ud på bæltefarver, og for hvert bælte kommer der sværere og mere krævende teknikker.

På den måde sikrer vi, at folk er klar til at kunne udføre de teknikker der er krævet for at kunne bestå til næste bælte. Der kan være undtagelser hvor man pga. alder eller skader ikke kan udføre enkelte teknikker. I de tilfælde ændre vi teknikkerne til den pågældende, eller helt udelader disse. Det kan eksempelvis være specielle kast, som er for svære/farlige til børn, eller fysik meget krævende teknikker som ældre ikke kan klare.

Er du allerede igang, så kan du træne lidt ekstra vha. vores pensum quiz her

Her er en nærmere forklaring af de forskellige teknikker:

Nakbop – Fald
Måske bliver man skubbet eller kastet, og så er det nødvendigt at kunne falde så man lander blødt og ikke slår sig unødigt.

Su – Frigørelsesteknikker
Su teknikkerne består af bevægelser som gør det muligt at slippe fri fra angriberens greb om bl.a. hånd¬led, tøj og hals. Desuden indgår tryk på nervepunkter og låse, som en naturlig del af det at slippe fri fra angriberen.

Sugi Sul / Jok Sul – Hånd og benteknikker
Shinson Hapkido hånd- og benteknikker er naturlige bevægelser, som kan bruges til gymnastik, massage og selvforsvar. Oprindeligt er disse teknikker udviklet af sundhedsmæssige grunde. Men de kan i nødstilfælde bruges som et effektivt våben til selvforsvar.

Gigu Sul – våben teknik
Shinson Hapkido indeholder teknikker med div. genstande (Bl.a. stok, bælte, vifte og kniv).Træning med genstande fx stok, kræver opmærksomhed og en klar mental indstilling. Træningen begynder derfor med en indre meditation (Myong sang). Gennem stokken, bliver rækkevidde og slagkraft forhøjet, derfor må der ikke leges med den. Stokken skal behandles som en del af ens egen krop. Kun hvis krop, energi, hjerte/ånd og stok, er i harmoni, kan teknikkerne blive levende og harmoniske.

Son – Meditation
Son betyder indre ro og afslappelse. Gennem intensiv indre koncentration, kan en ny følsomhed blive fundet, hvilket kan hjælpe til at kontrollere op- og nedture i livet. På den måde kan Son blive et effektivt middel i hverdagslivet.

Danjeon Hohupbop – Åndedrætsteknikker
Intensivt åndedræt til og fra den nedre del af maven (Danjeon), koncentrerer energien lige under navlen, styrker hele kroppen, og klarer hjerte og sind op.